ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Το εστιατόριο «Στου Μιχάλη» είναι ένας ιδιαίτερος χώρος γεύσης που έχει ως έδρα του την πανέμορφη πλατεία του χωριού Κήποι και λειτουργεί όλο το χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι.

Ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1997 και μέχρι σήμερα εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους επισκέπτες του, σερβίροντας πλούσιες γεύσεις της Ελληνική κουζίνας και νόστιμα Ζαγορίσια παραδοσιακά πιάτα.

Η επιχείρηση αποτελεί οικογενειακή υπόθεση! Η διαχείρισή της βρίσκεται εξολοκλήρου στα χέρια της οικογένειας του Μιχάλη Βλάχου. Ο επισκέπτης δεν γεύεται απλά ένα πιάτο, αλλά μια σπιτική δημιουργία παρασκευασμένη με αγάπη και μεράκι!

Βασική προτεραιότητα του ιδιαίτερου αυτού χώρου γεύσης, αποτελεί η ποιότητα. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γευμάτων προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς και επιλέγονται με αυστηρότητα. Παράλληλα, μαγειρεύονται με προσοχή, ώστε να διατηρούν την πλούσια γεύση τους αλλά και τα θρεπτικά τους συστατικά.

Ο ΜΑΧΑΛΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Βασικά πιάτα που τοποθετούν πρώτο το εστιατόριο στις προτιμήσεις των επισκεπτών χάρη στην νοστιμιά τους είναι:

  • Οι πίτες με το χειροποίητο φύλλο που παρασκευάζονται ανάλογα με την εποχικότητα των υλών: λαχανόπιτα, τυρόπιτα, κρεατόπιτα, ζυμαρόπιτα, κοτόπιτα, γαλατόπιτα
  • Τα πιάτα της ώρας, τα κρεατικά των οποίων προέρχονται από ντόπιους κτηνοτρόφους: αρνί σούβλας/λεμονάτο/φρικασέ, κατσικάκι στο φούρνο, κεμπάπ πρόβειο, κόκορα κρασάτο, λουκάνικο χωριάτικο, παϊδάκια αρνίσια, μπριζόλα χοιρινή/μοσχαρίσια, πανσέτα χοιρινή, χοιρινό ριγανάτο, χοιρινό στο φούρνο κ.α.
  • Τα πιάτα από κυνήγι όπως ελάφι κοκκινιστό, ζαρκάδι στιφάδο, αγριογούρουνο φούρνου
  • Τα σπιτικά γλυκά: η καρυδόπιτα, το ραβανί, τα γλυκά του κουταλιού κ.α
  • Η μεγάλη ποικιλία ετικετών οίνου που αντιπροσωπεύει ότι καλύτερο έχουν να αναδείξουν οι τοπικοί αμπελώνες και οι Ελληνικές επιχειρήσεις οινοπαραγωγής.

«Στου Μιχάλη», το εστιατόριο, οι Γιαννιώτικες συνταγές δίνουν μαθήματα γευσιγνωσίας και σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ

Απολαύστε το γεύμα σας σε έναν προσεγμένo χώρο που συνδυάζει παράδοση και συγχρονία.